2008 m. kovo 2 d., sekmadienis

Perskyrimas VI: 994

Pilietis R. paskutinėmis dienomis jautėsi vis labiau sutrikęs, todėl nusprendžiau aprašyti jo situaciją šioje konspiracinėje erdvėje, kur joks gyvas organizmas nesupras, kokios iš tikrųjų gali būti R. problemos.
Šiaip jau R. tiesiog paprastas gyvas būvis su paprastais poreikiais ir savu nepaliečiamu kosmosu. Nepaisant to, kad kartais žmonės negali savo puikiu neapsakomai skvarbiu ir nuostabiu racionaliu protu paaiškinti jo poelgių ir kartais, net galbūt netyčia, niekina jo veiklą, R. vistiek jaučiasi pakankamai pilnavertė mūsų keistos sistemos dalis. Rašau pakankamai, nes prisitaikyti iš tikrųjų jam labai sunku.
Pastaruoju metu R. džiugino būtent vienas faktas. Jam buvo labai džiugu, jog sugalvota yra filmuose nefiksuoti laimingų pabaigų. Dėl šio fakto jam yra smagu nueiti į kiną bet kaip jaučiantis ir nesijausti dar labiau bet kaip po to! Na, žinoma, čia nėra kalbama apie tuos filmus, kur laimingos pabaigos yra tiesiog būtinos, ne, į tokius filmus R. tikrai niekad nevaikščiojo ir nevaikščios, nes, juk kiekvienam aišku, kokiu tikslu paprasti mirtingieji ten vaikšto. Taigi, čia vyniojama kalba yra apie filmus, kurie vystosi labai baisiai, tačiau vistiek yra kažkokia laimingos pabaigos siužeto užuomina, ir iš tikrųjų žmogus niekad nežinai, kaip tai baigsis. Bet pavadinimas šiukštu apie tai neužsimena. Žinoma, visuomet egzistuoja tam tikra rizika, jog reikės užsimerkti pabaigai atėjus, tačiau taip nutinka retai. Tikrai retokai.
Būtent todėl vakar R. pasisekė - jis pamatė filmą, kur galima buvo nuspėti laimingą pabaigą, tačiau to neįvyko. Ir tai netgi labiau pradžiugino, nei žinoti, kad pabaiga tikrai gera nebus. Visai nėra paradoksalu, jog realiame R. gyvenime viskas taip pat vyksta kažkaip panašiai. Nujaučiant gerą pabaigą viskas staiga pasisuka į kokį tai niekingą skersgatvį su senom katėm, o nujaučiant blogą - staiga užklumpa neprašytas džiaugsmas ir užverčia žmogui maišą laimę nešančių sunkių karvių ant galvos. Ir R. jaučiasi sutrikęs, ir mažai trūksta, jog atsisakytų bet kokio tokio įvykio teikiamo malonumo. Dėl šios priežasties, kaip jau minėjau aukščiau, R. yra nepaprastai sunku adaptuotis nūdienos bendruomenėje.
Be jokio abejo, spręsti tokias problemas tikrai ne mano galioms, ir kas be ko, tikrai ne Jūsų, tačiau reiktų paminėti, jog šitai paviešinus R. bus lengviau prisitaikyti bent prie to fakto, jog yra sunku prisitaikyti!
Šįkart nebuvo aprašytas joks naujas ir sensacingas įvykis, todėl derėtų atsiprašyti išalkusių.

Komentarų nėra: